У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


“Романтика” довози посетиоце на “Смедеревску јесен”

Туристички воз "Романтика" током септембра превозиће путнике до Смедерева, Палића, Вршца и Сремских Карловаца, на традиционалне јесење бербе грожђа, саопштиле се "Железнице Србије".

На “Смедеревску јесен” воз "Романтика" ће возити у недељу, 9. септембра. Полазак воза из Београда је у 08.10 сати, у Смедерево стиже у 10.50 сати. Из Смедерева се "Романтика" враћа у 19.25 сати, а долазак у београдску железничку станицу планиран је у 22.05 сати.

Цена карата је 372 динара за трећи разред, 447 за други, а 536 динара за први разред, деца и пензионери плаћају 268 динара за све разреде, док пензионери за превоз у првом разреду треба да издвоје 376 динара.

Саобраћај музејског воза до Палића, на традиционалну манифестацију бербе грожђа, биће организован у суботу, 15.септембра, дан касније "Романтика" ће путнике возити на вршачку бербу, а последње суботе у месецу, 29. септембра, превозиће путнике од Београда до Сремских Карловаца, на тамошњу бербу грожђа.

Путници могу купити карте за вожњу "Романтиком" у главној железничкој станици Београд, станици Вуков споменик и железничкој станици у Новом Саду, као и у туристичким агенцијама које продају возне карте.