Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


„БУНАР“ – НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА НА ТВРЂАВА ТЕАТРУ

Жири Међународног амбијенталног позоришног фестивала Тврђава театар 04, у саставу глумица Емина Елор, режисер Милош Јагодић и драматург Бранислав Недић награду за најбољу представу, доделио је представи „Бунар“, у извођењу Установе културе „Вук Караџић“ Београд, Радионице Интеграције и Фонда Круг, по тексту Радмиле Смиљанић, у режији Егона Савина.

“Једноставним, тачним, сведеним редитељским средствима, Егон Савин води одлични ансамбл представе „Бунар“, кроз причу о свакодневним проблемима једне балканске породице. Публика кроз узбудљиву причу, потпомогнута искреном унутрашњом драматиком сваког појединог лика, бива увучена у актуелне проблеме које се тичу одрастања, одвајања и избора”, наводи се у образложењу жирија.

Награда за најбољу режију припала је Диегу Де Бреа, редитељу представе „Злочин и казна“, у извођењу Словенског младинског гледалишча из Љубљане.

Најбоља глумица, по оцени жирија је Радмила Живковић, за улогу мајке у представи „Бунар“, по тексту Радмиле Смиљанић, у извођењу Установе културе „Вук Караџић“ Београд, Радионице Интеграције и Фонда Круг.

Жири на овогодишњем Међународном амбијенталном позоришном фестивалу Тврђава театар доделио је награду за најбољег глумца  Игору Ђорђевићу, за улогу Кањоша Мацедоновића у представи „Кањош Мацедоновић“, по тексту и у режији Виде Огњеновић, у извођењу Народног позоришта Београд, у копродукцији са Фестивалом Град театар Будва.

Специјална награда за најбољу младу глумицу, додељена је Тањи Петровић, за улогу Уне, у представи „Збогом СФРЈ“, по тексту и у режији Кокана Младеновића, у извођењу Атељеа 212 из Београда.

Церемонија проглашења победника фестивала и додела награда одржана је у петак увече у Малом граду Смедеревске тврђаве. Награде су рад вајара Зорана Кузмановића.

Након доделе награда, Народно позориште из Београда извело је представу "Стаклена менажерија" по тексту Тенеси Вилијамса у режији Радослава Миленковића.