Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


„Дечји атлетски програм

У Смедереву је у петак потписан Уговор о реализацији програма „Дечји атлетски програм" за 2013.годину. Смедерево је 11. град у Србији који је почео са реализацијом овог програма, а до краја године биће потписано још 19 оваквих уговора.

 

Уговор су потписали градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић,  генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић и председник Атлетског клуба Смедерево Дарко Савић, а свечаном чину присуствовали су помоћник градоначелника Саша Момић, члан Градског већа Ненад Максић и селектор АСС Слободан Поповић.

 

Овим Уговором биће регулисана права и обавезе у вези са реализацијом програма промоције и развоја  атлетике у основним школама и клубовима под називом „Дечји атлетски програм", а под патронатом ИААФ-а.

 

„Ово је за омладину и спорт у Смедереву јако леп дан, као корак даље у образовању када је у питању базични спорт. Град Смедерево улаже доста средстава у спорт, у развој спорта и ово је један у низу пројеката које смо подржали", рекла је градоначелница.

 

Генерални секретар АСС Слободан Бранковић се захвалио на топлом пријему и подршци локалне самоуправе на овом пројекту. Он је нагласио добре резултате које постиже АК Смедерево и појаснио пројекат Дечја атлетика.

 

„Пројекат је дошао у Србију прошле године и прва смо земља у региону која је од Светске атлетске федерације добила могућност да ради на њему. Ради се о узрасту деце од првог до четвртог разреда и овде није реч о чистом атлетском програму, већ о абецеди спорта. Деца ће радити са инструкторима који ће добити званичну лиценцу за бављење овим пројектом, а малишани који прођу овај програм моћи ће да се баве спортом по сопственој жељи", поручио је Бранковић.

 

Селектор Атлетског савеза Србије Слободан Поповић присутнима je показао опрему и реквизите и појаснио циљеве њиховог коришћења.

 

„Уговор који је данас потписан обезбедио је опрему у вредности од 350.000 динара. Учешће Атлетског савеза Србије је у спортској опреми у вредности од 250.000 динара, а обавеза локалне самоуправе је обезбеђивање новчаних средстава у износу од 100.000 динара", рекао је помоћник градоначелника за спорт Саша Момић и подсетио на остале пројекте који су у току, а имају за циљ укључивање деце у спорт.

 

Члан Градског већа за омладину и спорт Ненад Максић је нагласио да је Град Смедерево још једном показао бригу за своје малишане.

 

„Када је спорт у питању и, поред акције Спорт у школе, ово је заиста лепа ствар за децу, наше будуће шампионе", истакао је Максић.