Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


„Гранд“ уступљен Економско-трговинској школи

Град Смедерево је одлучио да простор некадашње Градске кафане у центру града (Гранд) уступи Економско-трговинској школи у Смедереву на коришћење, па ће ученици који се школују за област угоститељства, обављати практичну наставу у овом простору, изјавила је данас градоначелница, др Јасна Аврамовић.

 

„На тај начин Економско-трговинска школа ће сачувати један смер, а ученицима ћемо пружити услове да стекну знање из ове области на најквалитетнији начин. Овај простор, не само што ће користити ђацима, него ће своје производе понудити Смедеревцима, надам се, по повољнијим ценама", рекла је градоначелница.

 

Др Јасна Аврамовић је оценила да је Смедеревцима битно да Градска кафана са традицијом поново ради и изразила очекивање да овај објекат почне са радом у време одржавања Смедеревске јесени.

 

Она је истакла да Град Смедерево једним делом учествује у реновирању објекта и опремању кухиње, а већим делом су донирана средства од Владе Швајцарске и швајцарских привредника, који су пре неколико месеци посетили наш град.

 

Градоначелница је додала да је направљена комуникација и потписан уговор о техничко-пословној сарадњи  између Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Смедереву и Економско-трговинске школе.

 

„Кетеринг и све услуге које ће бити потребне за нормално функционисање Регионалног центра, који је недавно добио и смештајне капацитете, биће пружане од Економско-трговинске школе у Смедереву. Наша деца ће и у том простору стицати одређена искуства. Град Смедерево све ово ради како би побољшао услове школовања, али и функционисање локалне заједнице", поручила је градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.