Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


„Моја школа - мој клуб

У Смедереву ће бити представљен пројекат Фудбалског савеза Србије за омасовљење фудбалског спорта у школама „Моја школа - мој клуб".

 

На Градском тргу, у суботу пре подне, у присуству представника локалне самоуправе и Фудбалског савеза Србије, биће уручена спортска опрема школама из пројекта.

 

Програму ће присуствовати градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, помоћник градоначелника, Саша Момић, члан Градског већа за омладину и спорт, Ненад Максић,

директор националних селекција у ФСС, Саво Милошевић, његов заменик Митар Мркела и други.

 

Мисија пројекта је популаризација фудбалског спорта међу најмлађима и  стварање услова за несметано одвијање фудбалских активности у основним школама.

 

Циљ пројекта је да се кроз помоћ у реквизитима и опреми, као и кроз усавршавање наставног кадра створе предуслови за несметано и квалитетно одвијање фудбалских програма у  основним школама. Тиме ће се деци омогућити здраво и срећно одрастање кроз игру, забаву и усвајање позитивних вредности које спорт носи са собом.

 

Пројекат сектора за базичан фудбал Фудбалског савеза Србије „Моја школа - мој клуб" подржан је од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије, Министарства просвете Републике Србије, Народне канцеларије председника Републике Србије и медијских кућа.

 

Подунавски rегион се може похвалити као један од региона са највећим бројем основних школа које су препознале вредности овог пројекта и укључиле се у њега.Учешће је узело укупно 19 градских и сеоских основних школа.