Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


„Недеља школског спорта“ у смедеревским основним школама

Савез за школски спорт Смедеревo наставља са реализацијом пројекта „Спорт у школе", а упоредо се организује и „Недеља школског спорта", такође под покровитељством Града Смедерева.

 

Представници Савеза са школски спорт Смедерево и помоћник градоначелника за спорт Саша Момић  обишли су у четвртак Основну школу „Херој Света Младеновић" у Сараорцима. 

 

Посета је организована у оквиру реализације пројеката „Спорт у школе" и „Недеље школског спорта", које подржава Град Смедерево и том  приликом уручени су спортски реквизити за школске активности, односно лопте за фудбал и одбојку.

 

У петак су сличне активности одржане у Основној школи „Димитрије Давидовић", у оквиру обележавања Дана школе. Спортске реквизите је уручио члан Градског већа за омладину и спорт, прослављени смедеревски рукометаш, Ненад Максић.

 

Савез за школски спорт Смедеревo осмислио је спортске активности у „Недељи школског спорта" за све градске и сеоске основне школе, а локална самоуправа је помогла материјалним средствима за куповину спортских реквизита.

 

„Недеља школског спорта" реализује се у свим основним школама на територији Града Смедерева у складу са Законом о основном образовању.

 

Подсећамо да је пројектом „Спорт у школе" обухваћено више од 800 ученика, од првог до четвртог разреда основне школе, а која нису организована у спортским клубовима. На реализацији овог пројекта ангажована су 22 професора физичке културе са евиденције Националне службе за запошљавање.

 

За реализацију пројекта „Спорт у школе", Град Смедерево је у 2013. години планирао  4.900.000,00 динара.