„Pesme i arije koje su osvojile svet“ oduševile Smederevce
Одржана 15. седница Скупштине града Смедерева Први подземни контејнери постављени у Смедереву Гости Смедерева – ученици и професори из Румунске општине Гилад Презентација идејног решења за затворени базен Изградња канализационе мреже и вакуумске станице у Малом Криваку


„Песме и арије које су освојиле свет“ одушевиле Смедеревце

„Песме и арије које су освојиле свет" у недељу су успешно изведене пред смедеревским љубитељима популарних мелодија, уз два позива на бис.

 

Иако су временске прилике онемогућиле квалитетнији доживљај у Малом граду Смедеревске тврђаве, готово препуна Велика дворана Центра за културу доказ је веома успешне музичке вечери.

После светског успеха у Лондону, светске премијере у Паризу, Будимпешти и Бечу, концерт „Песме и арије које су освојиле свет" (The World Famous Arias & Songs) одушевио је публику у више од педесет градова света и наше земље, а сада и у Смедереву.

 

Гала концерт под називом „Песме и арије које су освојиле свет", у оквиру смедеревског културног лета 2013-те, извели су светски признати уметници, величанствени тенор Славко Николић и певачка звезда у успону, мецоспран Милица Павловић, уз звуке клавијатура и жичаних инструмената.

 

У програму, у којем су се чуле најпознатије арије и мелодије из свих крајева света, учествовали су врсни инструменталисти, Миодраг Чолаковић (клавир) и Петар Голубовић (мандолина, бузуки, балалајка и гитара).

 

Публика је своје импресије показала тако што је уметнике, након званичног дела концерта, два пута вратила на сцену Центра за културу.

 

Покровитељ концерта је Град Смедерево.