Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


„Смедеревска јесен“ почела у знаку донација

Градска кафана „Гранд" предата је на управљање Економско трговинској школи, на свечаном пријему који је у петак организован за домаће и званице из иностранства, поводом почетка 126. привредно туристичке манифестације „Смедеревска јесен".

 

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, симболичном предајом кључа директору Миловану Топаловићу, предала је реновирану Градску кафану на управљање Економско трговинској школи у Смедереву.

 

„Након дугог низа година, Градска кафана „Гранд" поново је у рукама Града Смедерева, који је великодушно предаје на управљање Економско - трговинској школи и едукацији наших најмлађих. Град Смедерево данас отвара овај простор, са жељом да ђаци уче добро свој занат, да раде широм Србије и Европе. Све ово не би урадили да није било донације. Захваљујем се Амбасади Швајцарске и швајцарским донаторима, који су донирали 50 одсто уложених средстава, а половину је уложио Град Смедерево", рекла је градоначелница.

 

Уручујући кључ овог ексклузивног здања у центру града, реновираног за само три месеца, градоначелница је честитала директору и поручила да очекује да Школа чува објекат и васпитава децу, на задовољство свих Смедереваца.

 

Током пријема, Граду Смедереву је поклоњена нова ауто - чистилица. Директор Миленијум тима, Стојан Вујко, предао је градоначелници др Јасни Аврамовић кључеве нове ауто - чистилице, у знак дугогодишње добре сарадње. 

 

„Очигледно да је ова Смедеревска јесен почела берићетно за Град Смедерево, не само кад говоримо о грожђу и вину. На задовољство свих Смедереваца, надам се да ће Град бити чистији и лепши уз вашу донацију. Хвала вам велико!", рекла је градоначелница.

 

Директор компаније Миленијум тим, поздрављајући Смедеревце и посебно „најлепшу градоначелницу у Србији", рекао да је Град Смедерево за ову компанију постао један сигуран инвеститор и да добра сарадња траје већ низ година.

 

„Осетили смо потребу да се на овај начин одужимо, да поред свега што је нама Град Смедерево пружио, да и ми нешто пружимо том граду. Компанија ове године обележава десет година пословања, баш у септембру, па смо тај повод искористили да направимо овако лепу донацију, која ће живот грађанима Смедерева учинити лепшим и лакшим и надам се да ћемо још дуги низ година сарађивати берићетно", рекао је Вујко.

 

Данас отворена Градска кафан је здање које са неколико околних зграда даје препознатљив печат центру Смедерева. Историја каже да је на овом месту 1926. године сазидана Зграда општинског дома, а пројекат су израдиле чувене архитекте Никола Краснов и Пера Поповић.

 

Зграда је током година мењала намену, али нацрти показују да је овај простор од почетка био намењен за угоститељски објекат. Плац на којем је сазидана некадашња Зграда општинског дома донирали су Граду смедеревски добротвори. У том духу почела је и овогодишња Смедеревска јесен.