Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


14 МИЛИОНА ЗА ЈАВНЕ РАДОВЕ

 

     Ове године на подручју филијале Националне службе за запошљавање ( Подунавски управни округ ) одобрено је осам јавних радова , за укупно 127 лица.
У Смедереву ће јавни радови бити обављени у ЈКП Комуналац, Водоводу, Градској управи Смедерево, Регионалном заводу за заштиту споменика културе и Радњи за израду народне ношње "Ђердан", Укупно 58 лица.
У Смедеревској Паланци у ЈКП "Микуља" биће ангажовано 39  а у Јавном комуналном предузећу у Великој Плани 30 лица.

     Свечано уручивање уговора за јавне радове са подносиоцима пријава и извођачима, организовано је данас у Пленумској сали ГУ Смедерево. Присутне је поздравила Драгана Добрић, директор Филијале НЗС у Смедереву. На жалост ове године одвојено је мање средстава него прошле али су и у овако смањеном обиму изузетно важни јер пружају могућност људима да макар на одређени период остварују приходе.
    У име града Смедерева обратио се  помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић, истакавши притом значај овог програма. „ Како каже председник Републике у времену светске економске кризе која се прелила код нас и која се можда прво осетила у Смедереву због присуства америчког гиганта УСС. Врло је важно што ових 14 милиона динара остаје нашем граду . Упоредо са Локалним саветом за запошљавање ово је одличан програм, јер у години када је циљ очувати радна места, имати у Смедереву толики број људи који раде нешто за свој град и добијају новчану надокнаду за то јесте добар потез, нагласио је Теофиловић.
     О радовима који ће бити изведени у Смедеревској Паланци, говорио је Игор Гајић, директор ЈП Туристичко рекреативног центра шума Микуља,  који се захвалио на томе што се и у Смедеревској Паланци изводе јавни радови  на уређењу шумског коплекса Микуља и за уређење гробаља.
Директора смедеревске филијале НЗС уручила је потом уговоре подносиоцима пријава за извођење јавних радова.