Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


150 станова за социјално становање

 
Потписан Прелиминарни споразум о реализацији 2.круга конкурса
 
У згради Владе Србије 14. децембра свечано је потписан Прелиминарни споразум са свим градоначелницима и председницима општина које су испуниле услове конкурса за реализацију Пројекта изградње станова за социјално становање из кредита Развојне банке Савета Европе (ССРБСЕ) – резултати другог круга конкурса. Од укупно 1700 за Смедерево је предвиђено 150 станова.
За наш град Спорузум су потисали градоначелник Предраг Умичевић и представник Министраства за заштиту животне средине и просторно планирање.
За реализацију пројекта у Смедереву задужено је Јавно предузеће Стамбена агенција.
Кредитна пријава са студијом изводљивости пројекта, коју је Влада Србије упутила Развојној банци Савета Европе (ЦЕБ) прихваћена је на административном савету банке 13. новембра.  Наредни корак је преговарање о условима кредитирања и потписивање оквирног кредитног споразума између Владе Републике Србије и ЦЕБ, који ће затим бити предложен за ратификацију Народној скупштини Републике Србије, након чега ће бити одобрено његово спровођење.
На основу прихватања кредитне пријаве од стране ЦЕБ, стекли су се услови за потписивање Прелиминарног споразума између Министарства животне средине и просторног планирања и Смедерева. Прелиминарним споразумом начелно ће бити успостављене међусобне обавезе које ће се формализовати споразумом између Града и Министарства, након ратификације оквирног кредитног споразума са ЦЕБ.