Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


16. октобар - Дан ослобођења града у другом светском рату

Поводом 16. октобра, Дана ослобођења Смедерева, данас је у Градској управи одржана Свечана седница и тиме је обележена је 68. годишњица ослобођења града.


Седници су присуствовали градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника Бојан Теофиловић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, помоћници градоначелника, директори јавних предузећа и чланови борачких удружења.

На самом почетку минутом ћутања одата је пошта жртвама Другог светског рата.

Свечану седницу отворила је Радмила Лукић, председница Градског одбора Удружења бораца Народноослободилачког рата.

"Живимо у времену тешких изазова.Такво време од нас тражи стрпљивост, неизмерно поверење, разумевање и доношење мудрих одлука, како бисмо ишли напред ка зацртаним циљевима, баш као и наши преци који су у годинама окупације били стрпљиви и чекали прави тренутак за корак напред", рекао је на свечаности обележавања годишњице ослобођења председник Скупштине града Бранче Стојановић.

Пригодним музичким програмом представиле су се чланице Етно одсека смедеревске Музичке школе "Коста Манојловић".

Представници локалне самоуправе и борачких удружења положили су венце на споменике у Парку хероја, затим жртвама НАТО агресије и на споменик ратницима 1912-1918.