Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Адем Зилкић у СмедеревуПредставнике муслиманске заједнице у Смедереву, посетио је Реис ул улема, Адем Зилкић, који је чеврти пут посетио Смедерево, али је први пут посетио исламску yаједницу. Повод данашње посете је донација муслиманске заједнице за њихове вернике у Смедереву, тачније столарија за џамијски део куће  у којој се служе молитве.

Реис ул улема је изразио задовољство што је имао прилику да клања вернике у недељној молитви са својом браћом и што је имао прилику да се увери у каквим условима живе и какви су услови за извршавање верских обреда припадника муслиманске вероисповести.

Адема Зилкића и смедеревског Имама , Адема Морину, примили су и представници локалне самоуправе- Горо Реџић, председник Скупштине, његов заменик Бранче Стојановић и помоћник градоначелника за локалну самоуправу, Бојан Теофиловић.

''Смедерево је град толеранције и град заједништва, град у којем локална самоуправа чини све да основни субјекат остваривања права и интереса буде грађанин. Да његово национално, религијско и свако друго обележје, буде ствар његове породице, ствар његовог личног убедјења, а да се то не одражава у погледу оних друштвених садржаја које треба да испуни'' - каже Реџић.

Бранче Стојановић је истакао да у Смедереву постоји слагање медју припадницима верских заједница. Пожелео је да се и гости у то увере и да виде лепоту нашег Града и осете  његову гостољубивост.

''У Смедереву живе православци, католици, припадници муслиманске вероисповести. Заједо делимо и добро и лоше, у нашем лепом граду. Ми као руководство града, тренутно доживљавамо благи удар финансијске кризе, која је присутна свуда у свету. У име градоначелника, Предрага Умичевића, као што су и цењене колеге које руководе Скупштином града рекле, врло смо намерни и енергични у томе да све то заједно делимо'' - рекао је Теофиловић.

Са представницима градске управе, на овом састанку, говорило се и о могућности за нову локацију исламског гробља у Смедереву.