Потписан уговор за манифестацију Михољски сусрети села ОТВОРЕНА 134. СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА НА ДУНАВСКОМ КЕЈУ УРЕЂЕЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА ПРИОРИТЕТ ЗА ГРАД СМЕДЕРЕВО


Акција Шта тренираш у среду, 23. октобра у Дворани Смедерево

Спортски дан под именом „Шта тренираш" биће одржан у среду, 23. октобра у Дворани Смедерево и том приликом биће представљено 20 - так клубова из различитих спортских грана у нашем граду.

 

Тим поводом је данас у Скупштинској сали Градске управе одржан састанак којем су присуствовали помоћник градоначелника за спорт Саша Момић, члан Градског већа Ненад Максић, председник Савеза спортова Смедерево Милош Милосављевић, представници Дворане Смедерево, спортских организација и основних школа у Смедереву.

 

На састанку је договорено да се овај својеврсни сајам спорта одржи у среду 23. октобра од 11,00 до 14,00 часова у Дворани Смедерево, где ће спортски клубови бити у прилици да представе свој спорт, али и да покушају да га што боље приближе присутнима, углавном деци основношколског узраста. За децу из сеоских основних школа биће организован бесплатан аутобуски превоз.

 

Пројекат „Шта тренираш" инициран је истраживањем Министарства омладине и спорта, које је спроведено 2008. године у сарадњи са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања. Резултати истраживања су показали да деца и млади у основним и средњим школама у Србији немају разноврстан избор спортова и рекреативних активности и да се само 15 одсто њих бави школским спортом.

 

Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије заједно са својим партнерима покренули су пројекат „Шта тренираш"  у јулу 2009. чији је циљ окупљање националних спортских савеза и клубова и њихово представљање и промоција у градовима широм Србије како би се што више младих укључило у спортске и рекреативне активности.

 

Овај пројекат је током година наишао на одличан одзив јавности, спортских савеза и нарочито младих и на тај начин је започет процес њиховог враћања спорту. Акција је до сада успешно реализована у 15-так градова широм Србије и окупила је више хиљада учесника.

 

Пројекат се сваке године одржава захваљујући сарадњи Министарства омладине и спорта Републике Србије, Спортског савеза Србије, Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Кока-Кола система и агенције Сребрн&Туш.

 

Пројекат је започео у Београду, а до сада је одржан у Крагујевцу (два пута), Новом Пазару, Новом Бечеју, Сремској Митровици, Старој Пазови, Сурдулици, Ваљеву, Суботици, Аранђеловцу, Обреновцу...

 

Кока-Кола куп је ове године саставни део акције „Шта тренираш" и замишљен је као турнир у малом фудбалу који се одржава након манифестације „Шта тренираш?", у циљу промовисања наредног Светског првенства у фудбалу.