Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Амбасадор Швајцарске посетио Смедерево

Aмбасадор Швајцарске у Србији, Жан Данијел Рух и директорка Агенције за развој и сарадњу Швајцарске (СДЦ) Исабел Перих, са сарадницима, посетили су у петак Регионални центар за професионални развој запослених у образовању и упознали се са резултатима донираних пројеката у Смедереву.

 

Швајцарске званичнике дочекали су градоначелница, др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града, Бранче Стојановић и директор Центра, мр Боривоје Јаношевић.

 

„Изражавам добродошлицу и захвалност, у своје и у име свих грађана Смедерева и корисника овог простора, вама и донаторима, за све што чините за Град Смедерево, како за Регионални центар, тако и за Економско-трговинску школу и опремање ресторанске кухиње. Ми очекујемо да наставимо ову добру сарадњу и да направимо простор који ће имати потпуну искоришћеност у оквиру постојећих капацитета", истакла је градоначелница.

 

Похвале за изузетне услове рада у Регионалном центру амбасадору су пренели и представници синдиката из металског комплекса Србије, који су у истом простору организовали семинар.

 

„Веома сам импресиониран квалитетом конструкције, намештаја и опреме, који су веома слични највишим стандардима у свету. Више од стотину догађаја током године у Центру, који трају по неколико дана, показују да је заиста била потреба за оваквим простором. То су наша настојања да помогнемо економију Србије, поред осталих ствари које радимо. Могу да кажем да постоји заједнички интерес овде, у смислу развоја економије Србије и формирања оваквих центара", рекао је амбасадор Швајцарске.

 

У марту 2012. године потписан је уговор о донацији Агенције за развој и сарадњу Швајцарске за адаптацију трећег спрата зграде Монопола за потребе смештајних капацитета Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању. простор је недавно приведен намени, односно створени су целодневни услови смештаја и исхране полазника семинара на простору од 600 метара квадратних.

 

Швајцарци су претходно помогли адаптацију и опремање просторија приликом оснивања Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Смедереву.

 

Представници Швајцарске, у оквиру данашње посете Смедереву, обишли су Вилу династије Обреновић на Плавинцу, као и Градску кафану Гранд, чији је комплетан кухињски инвентар обезбеђен захваљујући средствима швајцарских донатора.