Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Амбасадор Швајцарске у Смедереву

Смедерево је  данас посетио амбасадор Швајцарске Жан Данијел Рух и том приликом је са челницима Града разговарао о студијској посети утицајне швајцарске делегације високог нивоа, која је најављена за 10. мај ове године нашем граду.

 

Швајцарска делегација, која ће почев од 9. маја неколико дана боравити у Србији, другог дана свог боравка, 10. маја посетиће Смедерево.

 

Делегацију чине швајцарски топ менаџери, представници из области осигурања, уметности,  културе, електропривреде, софтвера, некретнина, здравства, као и произвођачи вина.

 

Градоначелница др Јасна Аврамовић данас је изразила задовољство што Град Смедерево наставља већ постојећу, добру сарадњу са Швајцарском абасадом, јер она обилује разменом добрих идеја и искустава, које се у нашем граду већ примењују и пожелела да та сарадња још дуго потраје.

 

Швајцарског амбасадора поздравили су и Бојан Теофиловић, заменик градоначелника, затим Бранче Стојановић, председник Скупштине града Смедерево,  Сузана Спасојевић народни посланик и Борко Јаношевић, директор Регионалног центра за развој запослених у образовању Смедерево, представљајући капацитете нашег града и потенцијале који би били интересантни за стране инвеститоре.