ГИЗ у посети Смедеревској тврђави Градоначелница симоболично уручила кључеве хале Санација крова Музеја Дечја недеља Јесењи сајам цвећа, меда, зимнице и вина


Амбасадорка Мери Ворлик посетила Смедерево

За Сигурну кућу из фонда америчке амбасадорке  Мери Ворлик, 25.000 долара


       Америчка амбасадорка Мери Ворлик је након срдачног сусрета са руководством града изјавила да ће наставити да охрабрује америчке компаније да инвестирају у Српске градове, поготово у оне попут Смедерева, који су, како је нагласила "пријатељски рсположени" према послу. Она је констатовала да Ју ес стил има  главну улогу у економији Смедерева као и да ће се инвестиције Ју ес стила у Смедереву наставити и да ће се отворити нова радна места за локално становништво.
      За опремање сигурне куће жртава насиља у породици,  која је недавно отворена у Смедереву, из фонда амбасадорке обезбеђено је 25.000 долара чиме ће бити створени услови за смештај  још 20 жртава породичног насиља.
      Поред руководства локалне самоуправе, презентацији града Смедерева, његових потенцијала и предности када је реч о привлачењу страних инвеститора присуствовала је шесточлана делегација америчке амбасаде, међу којима и аташе за економију, Даг Апостол.
 
      Градоначелник смедерева Предраг Умичевић и амбасадорка Мери Ворлик размотрили су и значај америчке помоћи за новоотворени Градски услужни центар, који су обишли са својим сарадницима. Амбасадорка је била пријатно изненађена организацијом као и квалитетом и брзином пружених услуга.

      "Циљ данашњег састанка био је да се њена екселенција упозна са капацитетима и потенцијалима Смедерева, разговарали смо о стању у локалној самоуправи и значају Компаније Ју ес стил за Смедерево као и о другим инветицијама које очекујемо  да дођу у Смедерево, рекао је новинарима градоначелник Предраг Умичевић и додао - такође смо разговарали о социјалној карти и шта је то што град предузима у решавању социјалних проблема грађана.

      "Увек ми је задовољство да дођем у Смедерево", рекла је Мери Ворлик.
Градоначелник, челници града и ја дискутовали смо о бројним политичким, економским и социјалним питањима. Највише ме је занимало да чујем мишљење градоначелника о изазовима са којима се сусреће као и да чујем визију градске владе за будућност.
САД  деле важне везе са Смедеревом међу којима је Ју ес стил. Сложили смо се да је веома важно привући инвеститоре. Такође смо разматрали утицај америчке помоћи Смедереву за опремање Градског услужног центра како би се побољшо квалитет и транспарентност услуга локалне самоуправе. Радујем се нашим даљим разговорима и од срца Вам желим да истрајете у вашим напорима да изградите снажније и просперитетније Смедерево", нагласила је америчка амбасадорка Мери Ворлик, приликом посете Смедереву.