... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Ана Алентијев прва у Новом Саду

Стрелац Стрељачке дружине „Смедерево“ и члан јуниорске репрезентације Србије Ана Алентијев освојила је прво место на последњем трећем колу купа Стрељачког савеза Србије у Новом Саду, са резултатом од 368 кругова и показала да је тренутно најбољи стрелац ваздушним пиштољем у јуниорској категорији, победивши на два кола купа, док је једанпут била друга. Захваљујући тим резултатима пласирала се у финале купа, које ће бити одржано у фебруару следеће године.

Ана је успела да се пласира и у финале купа у сениорској категорији, што јој је први пут пошло за руком у каријери. На трећем колу купа освојила је четврто место за сениорке.

И друга чланица СД „Смедерево“ Ана Лајчак је била јако добра са 352 круга. На прва два кола купа на којима није била баш најсјајнија, после доброг резултата на трећем колу купа освојила је девето место и недостајало јој је мало среће да се и она нађе у финалу. Заједно са Саром Илић, трећом чланицом смедеревске екипе, наше девојке су и у конкуренцији и за неку од медаља у екипном такмичењу.

Од смедеревских стрелаца у јуниорској категорији ваздушном пушком наступиле су још и Јелена Јаковљевић са 364 круга и Даница Денић, која постепено подиже форму и отпуцала је свој рекорд на такмичењима од 382 круга.

Стрељачка дружина „Нови Сад 1790“ била је домаћин трећег, последњег кола Купа Србије у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара. Такмичење је одржано у суботу на Стрелишту у Новом Саду (40 стрељачких места), на електронским метама и у складу са ОТП Стрељачког савеза Србије.