Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Ана на Првенству Европе у Осијеку


Најбоља пиштољашица Стрељачке дружине Смедерево Ана Алентијев учествоваће на Првенству Европе малокалибарским оружјем, које ће бити одржано од 21. јула до 3. августа 2013. године на стрелишту „Пампас" у Осијеку у Хрватској.

 

Алентијев ће наступити у олимпијској дисциплини спорт пиштољ 30+30 метака. Она је једина јуниорка репрезентације Србије која ће наступити у овој дисциплини, захваљујући изузетно добрим резултатима током целе сезоне малокалибарским оружјем, где је показала да је тренутно убедљиво најбоља јуниорка која гађа пиштољем у Србији.

 

Ана Алентијев је јако млада и на ово првенство иде без оптерећења, али са жељом да на њему постигне што бољи резултат и оствари бољи пласман него прошле године на Европском Првенству које је одржано у Болоњи у Италији када је заузела 22. место.

 

Након успешне сезоне ваздушним оружјем, Ана је веома успешно започела сезону малокалибарским оружјем. У јуниорској конкуренцији имала је четири такмичења, на сваком је узела медаљу. Два пута је победила на колу КУП-а, једном је била друга, док је на међународном такмичењу Гранд При Новог Сада освојила бронзану медаљу.

 

Захваљујући добрим резултатима успела је да се пласира у финале КУП-а за сениорке са 6. места, што је фантастичан резултат, јер је Србија светска велесила у овој дисциплини.

 

На недавно одржаном изузетно јаком међународном турниру „Стрељачких нада" у Плзену у Чешкој, Ана је заузела 18. место у конкуренцији 53 такмичарке и до финала јој је недостајало 5 кругова.

 

Ана Алентијев и њен тренер Бобан Маринковић у Осијек путују већ 15. јула на завршне петодневне припреме са репрезентацијом Србије, а на ватрену линију Ана излази 23. јула.

 

Сезона малокалибарским оружјем завршава се 4. августа на државном шампионату у Новом Саду.