Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Ана отпутовала у Москву

Јуниорска репрезентативка из Смедерева, Ана Алентијев, заједно са осталим члановима репрезентације Србије у стрељаштву, отпутовала је данас на првенство Европе, које се одржава од 26. фебруара до 6. марта у Москви.

 

Ана је до сада наступала на три Европска шампионата малокалибарским пиштољем, а најбољи резултат остварила је прошле године када је у Осијеку освојила 8. место. Ово јој је први наступ на Европском првенству ваздушним оружјем.

 

„Трудим се да не размишљам превише о резултату. Напорно смо тренирали. Имали смо припреме код нас у Смедереву, где смо осим нешто јачих тренинга, имали прилику и да учимо од наших старијих стрелаца, олимпијских, светских и европских шампиона. Олакшавајућа околност јесте да ми ово није прво Европско првенство, али ипак јесте прво што се тиче категорије ваздушног пиштоља. Оно што је отежавајуће јесте такмичење без личног тренера", рекла нам је Алентијев пред полазак у Москву.

 

Tренер СД „Смедерево" и тренер сарадник по позиву у репрезентацији Србије за млађе категорије пиштољем, Бобан Маринковић, рекао је да је ово велики успех за Ану Алентијев.

 

„Првенство Европе у Москви, једно је од најквалитетнијих такмичења на коме ће учествовати и сигурно је велики мотив за Ану да да свој максимум и постигне што бољи резултат. Поносан сам на Ану и на резултате које постижу наше такмичарке у дисциплини пиштољ, јер смо уз помоћ једног појачања успели да направимо екипу која је у врху српског стрељаштва, што је и резултирало освајањем Купа Србије у сениорској категорији, пре нешто мање од месец дана", каже Анин тренер, који ће ово првенство пратити из Смедерева.

 

На овогодишњем Европском првенству учествује 575 такмичара из 45 земаља. Борбе за европске трофеје ваздушним оружјем у главном граду Русије почињу 2. марта. На ватрену линију наша Ана излази од 9 часова, заједно са осталим чланицама екипе Јованом Драгачевац и Леом Алексић. Истог дана наступа и екипа јуниора пушком Андрија Миловановић, Стеван Јовановић и Милош Ивановић. Јуниорке  ће гађати пушком 3. марта од 9 часова Тиха Тодоровић, Милица Бабић и Нина Радуловић.

 

Сениорска такмичења почињу 4. марта. На ватрену линију ће сениорке пиштољем Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Бобана Величковић и сениори пушком Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић, Миленко Себић. Последњег дана Шампионата Европе 5. марта гађаће сениорке пушком Андреа Арсовић, Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић и сениори пиштољем Андрија Златић, Дамир Микец и Димитрије Гргић.