Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Ангажовани додатна механизација и људство

Због ниских температура и формирања леда на улицама, током ноћи и јутра у Смедереву су ангажовани додатна механизација и људство, како би смедеревске улице и тротоари били очишћени, а чишћење снега и леда биће настављено и у току дана, саопштено је после седнице Штаба за ванредне ситуације у понедељак.

С обзиром да су и за наредне дане најављене изузетно ниске температуре, Штаб за ванредне ситуације донео је закључак о обезбеђивању додатних количина калцијум хлорида који има дејство и на температурама до минус 17 степени.

Због леда на коловозу, аутобуски превоз одвија се отежано. Линије ка Удовицама и насељу Ковачићево не саобраћају. Линије Плавинац – Нова Железара и Плавинац – Царина су скраћене, а полазиште је код Старе Железаре.

Према информацијама којима располаже Штаб за ванредне ситуације, у току јучерашњег дана и јутра није било саобраћајних незгода, као ни повећаног броја интервенција службе Хитне помоћи.

Јавно предузеће за стамбене услуге и топлификацију набавиће додатне количине мазута како би грејање било редовно.

Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да очисте снег испред својих кућа и локала и подсећа да су за нечишћење снега предвиђене новчане казне и то од 3.000 до 10.000 динара за физичка лица и од 10.000 до 100.000 динара за правна лица.

Инспекцијске службе Градске управе Смедерево и Комунална полиција Града Смедерева увеле су стална дежурства. Непроходност путева и евентуалне проблеме на саобраћајницама у граду и сеоским насељима могу да пријаве на бројеве телефона 231-115, 061 883 18 24 и 060 844 91 32.