Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Аниме и аустријски филм на ПАТОСИНЕМИ!

Од четвртка до суботе на ред да се представе смедеревској публици су дошли јапански анимирани филмови, популарне АНИМЕ! За оне који нису имали прилике да се сретну са овим жанром, скрећемо пажњу да то обавезно ураде на ПАТОСИНЕМИ!, јер аниме представљају једно сјајно искуство и одличну забаву.

 

Ово су "цртаћи" који су занимљиви за све узрасте и некада обрађују изузетне, велике и комплексне теме, које се не могу видети на већини играних филмова данас. Аниме филм је одличан начин да упознате боље јапанску културу и можда и сами постанете поклоник светског култа који прати ове филмове.

 

Филмови су обезбеђени кроз сарадњу са амбасадом Јапана и Друштвом љубитеља јапанске популарне културе "Сакурабана Београд".

 

Недеља је остављена за аустријски филм, који ће нас полако поново увести, заједно са нашим Дунавом, у европске филмске токове. Управо Европа и њено велико наслеђе које носи је тема многих филмова који нас очекују у даљем програму ПАТОСИНЕМЕ! Овај филм нам доноси европска мрежа института за културу ЕУНИЦ и Аустријски културни форум.

 

ЧЕТВРТАК У 21:00

 

Филм: ЛЕТЊИ РАТОВИ (Самâ уôзу, Јапан, 114', 2009) - анимирани

Режија: Мамору Хосода

Улоге: Рајуносуке Камики, Нанами Сакураба...

 

ОЗ. Свет у свету. Дигитална платформа која вам омогућава да постанете све оно што нисте. ОЗ, место где ваши снови постају јава.Кенџи важи у својој школи за математичког генија. Међутим када је у питању девојка по имену Натуски, Кенџи постаје права шепртља. Пут до њеног срца, почиње путом до њеног родног града Нагано, где Кенџи прихвата летњи посао.Случајно или намерно Кенџи упознаје на том путу и ОЗ. Шта се дешава када се паралелни светови сретну и када разлика постане танка нит по којој јунаци ове приче морају да ходају? Одговор је...

 

 

ПЕТАК у 21:00

 

Филм: СТРАНЧЕВ МАЧ (Мукô хадан, Јапан, 103', 2007) - анимирани

Режија: Масаширо Андо

Улоге: Јури Чинен, Томоја Нагасе...

 

Дечак Котаро је сам. Његов верни пас је све што му је остало у сред рата династија средњевековног Јапана. Судбина ипак игра своју игру и укршта његов пут са Странцем. Ова чудна тројка креће на пут спасења и самилости, пут на коме ће им требати сва снага и храброст овог света да преживе, а више од свега, требаће им пријатељство.

 

 

СУБОТА у 21:00

 

Филм: ДЕЦА КОЈА СУ ЈУРИЛА ИЗГУБЉЕНЕ ГЛАСОВЕ ИЗ ДУБИНА (Хосхи о оу кодомо, Јапан, 116', 2011) - анимирани

Режија: Макато Шинкаи

Улоге: Хисако Канемото, Казухико Иноуе...

 

Прича о одрастању, спознаји и љубави. Асуна је девојчица која живи у сећању на оца који јој недостаје. Сећање је враћа на тренутке када је први пут чула очаравајућу музику са мистериозног кристалног радија свог оца. Асуна никада није заборавила ту музику и потрага за њом одвешће је у неслућене дубине једног новог, непознатог света.

 

 

НЕДЕЉА у 21:00

 

Филм: ПЉАЧКАШ (Дер Рäубер, Аустрија, 101', 2010) - криминалистички

Режија: Бенџамин Хајзенберг

Улоге: Андреас Луст, Франциска Вајс...

 

Истинита прича о човеку с многим талентима. Јоханн Реттенбергер је успешан маратонац и серијски пљачкаш банака. Трезвено и прецизно мери свој пулс, напор, издржљивост и учинак, како за време тренинга тако и за време пљачки након којих, с комичном маском и с пушком, бежи пред полицијом. Скривен живи у Бечу са својом дјевојком Ериком. Али та његова страст и зависност од адреналина, тренинга и извођења савршених пљачки гоне га да све то чини чак и три пута дневно. Кад га открију, он бежи пред бројним полицајцима колико год га ноге носе.