Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Асфалтирање улица Косовке девојке и Шумадијске

Дирекција за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште града Смедерева изводи завршне радове на асфалтирању у улицама Косовке девојке и Шумадијске.

- Дужина коловоза је 260 метара са једним тротоаром. У режиму је једносмерне саобраћајнице, од Патријарха Варнаве и другог дела Косовке девојке, а  између Петријевске и Балканске улице. Профила је четири метра са тротоарима 1,2 метра, променљиве ширине - изјавио је вршилац дужности директора Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште у Смедереву, Ненад Крчум.

У уторак је завршено асфалтирање коловоза, а наредних дана је планирано бетонирање и асфалтирање тротоара. Улица би требало да буде пуштена у саобраћај до краја недеље, додао је Крчум.

Крчум је нагласио да је уговорена вредност радова у  Улици Косовке девојке у Месној заједници Златно брдо око 4,5 милиона динара.

-Такође је у уторак почело асфалтирање Улице Шумадијске, у укупном фронту од 460 метара. Врши се асфалтирање слоја дебљине седам сантиметара, у среду се наноси и завршни слој. Договорено je да се уради и наставак улице од преосталих 100 метара, па завршетак целокупног посла очекујем у наредних двадесетак дана - рекао је Крчум.