Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Асфалтирање улица Виногради-нови град и Косовке девојке

Дирекција за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште града Смедерева ангажована је ових дана на изради коловозне конструкције у Улици Виногради - нови град и у Улици Косовке девојке.

„Дужина коловоза је 300 метара, ширина 5,5 метара, са обостраним паркинзима и тротоарима, укупне ширине 7 метара и биће, тренутно, под туцаником. Ради се на ископима, 90 одсто ископа је завршено, сређује се постељица и окончано је насипање десног паркинга и тротоара шљунком. Водовод тренутно обавља свој део посла, а након опремања са профилима за електро инсталације, до краја августа, требало би да ова улица буде комплетно асфалтирана - изјавио је вршилац дужности директора Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште у Смедереву“, Ненад Крчум.

Крчум је нагласио да ова улица има развојни карактер, као прва улица која се ради у оквиру Плана детаљне регулације "Виногради-нови град". Укупна површина припадајућег простора у градском власништву износи 6,5 хектара. На 2,75 хектара предвиђена је изградња око 70.000 метара квадратних, за око 800 стамбених јединица.

„У наредном периоду, то ће моћи да се реализује, зато што је локација покривена планском документацијом и која се сада комунално опрема и за њу постоје комплетни пројекти комуналне инфраструктуре. Извођач радова је предузеће "Неимар пут", а вредност инвестиције је око 9 милиона динара“, додао је Крчум.

Друга локација на којој се изводе радови на изради коловозне конструкције је Улица Косовке девојке у Месној заједници Златно брдо.

„Реч је о систему стамбене улице са мешовитим саобраћајним током. Радови су предвиђени од Улице патријарха Варнаве до Улице Пећке патријаршије, у дужини од 260 метара и ширином коловоза 3,8 метара, са две саобраћајне траке и једностраним тротоаром са десне стране, ширине око 1,5 метра. Постављен је гасовод, извршен је машински ископ за подлогу коловозне конструкције и насут слој шљунковито-песковитог материјала. Предвиђено је пресвлачење једним слојем асфалта дебљине 7 сантиметара“, рекао је Крчум.

Уговорена вредност радова је око 4,5 милиона динара, а завршетак радова очекује се до краја августа.