Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Атлетичари Смедерева освојили четири медаље

На Првенству Србије у кросу Смедеревци освојили четири медаље

У суботу 19.02 одржано је 60. јубиларно Првенство Србије у кросу. Такмичење је одржано у Новом Пазару уз учешће 260 такмичара из 41 клуба.Ово је уједно било и изборно такмичење за Првенство Балкана у кросу, које ће бити одржано 12. марта у Крагујевцу.

Атлетичари АК "Смедерево" су остварили завидне резултате освајањем 3 медаље за активне атлетичаре, као и једну медаљу у конкуренцији ветерана. Интересантно је да је ово седма година заредом како наши такмичари освајају бар једну медаљу на Првенству Србије у кросу.

Највећи успех је остварио Мирослав Марковић ( 1990 год.), који је освојио треће место у конкуренцији млађих сениора у трци на 8.000 м .Освајањем бронзане медаље Марковић је највероватније изборио место у репрезентацији Србије за Првенство Балкана у кросу.

Одлична је била и Оља Николић ( 1994 год. ) ( још се опоравља од повреде ) која је освојила треће место у конкуренцији старијих јуниорки у трци на 3.000 м. Ољи је ово прва трка ове године и леп наговештај за успешно учешће на Првенству света за млађе јуниорке, као и за учешће на ОИ фестифалу младих (ЕYОФ ), које ће бити одржано крајем јула ове године у Трабзону ( Турска ).

Милан Владисављевић ( 1998 год. ) је оправдао улогу једног од фаворита и освајањем сребрне медаље, заокружио успешан низ ове године ( 4 такмичења - 4 медаље )

Успешни су били и Кристијан Ристић ( 1997 год. ) који је освојио 5. место у конкуренцији старијих пионира, Невена Стошић ( 1999 год. ) која је освојила 6. место у конкуренцији млађих пионирки, као и Богдан Трајковић ( 1995 год. ) који је освајањем 10. места у конкуренцији млађих јуниора наговестио огроман потенцијал. Иначе Смедерево је представљало 25 такмичара.
Млађи пионири АК "Смедерево" у саставу ( Милан Владисављевић, Стефан Мијатовић, Милан Петровић ) екипни су прваци Србије, екипни прваци Србије су и млађи јуниори, док су старији пионири екипно други.
Златну медаљу у конкуренцији ветерана освојила је Верица Дисић.