Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Атлетичари поново блистали

У недељу је одржано финале првенства централне Србије за млађе јуниоре/ке у Крагујевцу, на којем су такмичари Атлетског клуба "Смедерево" поново заблистали и као старији пионири освојили две медаље.

 

Милан Владисављевић освојио је сребрну медаљу на 1.500 метара, истрчавши стазу за 4,17. Огњена Михајловић је освојила треће место и бронзану медаљу на 400 метара, у времену 1,00 и Немања Бањанин на 400 метара трчао 55,72 и стигао до четврте позиције.

 

На овом такмичењу је повратник из Атлетског клуба "Морава" из Ћуприје, Кристијан Ристић, освојио златну медаљу на 400 метара, резултатом 54,52.

 

Дан раније, у Сремској Митровици био је организован фестивал дечије атлетике. Такмичење је одржано на атлетском стадиону "Сирмиум", у организацији истоименог атлетског клуба.

 

Атлетски клуб Смедерево био је више него успешан, освојивши 16 медаља, од којих 9 златних и 7 сребрних у тркачким, бацачким и скакачким дисциплинама.

 

Златне медаље су освојили Лана Ивковић,Сенка Аранђеловић, Алекса Адамовић, Сара Стокић, Наташа Симеоновић и Милан Владичић.

 

Сребрне медаље су освојили Клара Рибак, Лана Ивковић, Стефан Босић, Емилија Станојевић и Тара Владов.

 

Најуспешнији такмичари, са освојене две златне медаље, су Наташа Симеоновић, Сара Стокић и Алекса Адамовић.

 

Подсећамо да Атлетски клуб "Смедерево" и Град Смедерево организују уличну трку у петак, 13. септембра, у оквиру манифестације "Смедеревска јесен" и очекују велики број учесника из свог града као и из многих клубова из целе Србије.