Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Атмосфера која ће се дуго памтити

Аца Лукас је на концерту у Смедереву направио атмосферу која ће се дуго памтити.

 

Аца Лукас је својим концертом у суботу у Смедереву оставио печат по доброј атмосфери, али и по посећености програма 126. Смедеревске јесени. Познати естрадни извођач направио је за више од 10.000 људи незабораван доживљај на отвореном, а оно што је најбитније јесте да је све протекло без инцидената.

 

Лукасов концерт обележен је и бакљадом, која је већ постала традиција на његовим већим наступима. Почело је на Маракани, а тако је било и у Смедереву, које ће сигурно данима причати о спектаклу који је Лукас приредио.

 

Ове године је на Смедеревској јесени забележена изузетна посећеност. Процене су да је до сада више од 100.000 људи посетило програме манифестације, а очекују нас још две недеље, у којој ће бити доста међународних спортских активности, али и привредних форума, радионица и других занимљивих садржаја.