У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Ауточистилица ускоро на смедеревским улицама

ЈКП Чистоћа планира куповину специјалног возила за чишћење смедеревских улица.

Јавно комунално предузеће Чистоћа упутило је Градском већу и Скупштини града Смедерева на сагласност Измене и допуне програма пословања за 2013. годину.

Наведеним Изменама у Плану јавних набавки мале вредности планирана је набавка ремонтоване ауточистилице у укупном износу од 3.000.000 динара.

Ауточистилица би се користила за чишћење и прање Градског трга, улице Краља Петра I и осталих улица, а планирана набавка би се реализовала плаћањем у 10 месечних рата.
.
Запремина спремишта од нерђајућег челика је 1,8 метара кубних, корисни капацитет 1,5 кубика, са резервоаром чисте воде од 157 литара. Теоретски капацитет чишћења је до готово 30.000 метара квадратних.

Пречник четки је 850 милиметара, а ширина усисника 815 милиметара, док је брзина чишћења до 16 километара на сат.

Набавком ауточистилице, рад ЈКП Чистоћа требало да буде квалитативно унапређен и да, и у визуелном смислу, градске улице задовоље европске хигијенске стандарде.