Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


БОИНГ БОИНГ у Смедереву

У Великој дворани Центра за културу, у уторак 26. марта, биће изведена представа Марка Камелотија „Боинг боинг", у режији Предрага Стојменовића.

Глумци београдског Звездара театра Вук Костић, Виктор Савић, Марина Воденичар, Јелисавета Орашанин, Јелена Гавриловић, Нада Мацанковић и Борка Томовић извешће за смедересвку позоришну публику хит комедију 60 - их чије су прве представе биле извођене у Лондону и Паризу и играле су се двадесетак година.

Комад је премијерно изведен више од две стотине пута, а снимљена су и четири филма, од којих је најпознатији онај у којем су главне роле тумачили Џери Луис и Тони Кертис.

Интересантно је то што је оригинални текст мењан веома често да би био адаптиран поднебљу у којем се игра представа, па га је то више пута удаљавало од суштине водвиља.

Адаптација коју ће видети смедеревски љубитељи позоришта заснована је на комедији ситуације и „лишава се непотребног хумора за оно што је већ очигледно смешно. Оживљавање духа Париза шездесетих година двадесетог века даје представи посебан стил, јер овај комад најбоље функционише у контексту времена у којем је и писан, а то је доба великих промена када се појавио хипи покрет, почело рушење сексистичких и расистичких табуа, појавила се телевизија..."

Представа „Боинг боинг" почиње у 20 часова.