Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


БУС картице у Смедереву

Саобраћајно предузеће Ласта увело је БУС КАРД СИСТЕМ, аутоматски систем за продају карата

 

Бус кард систем базиран је на коришћењу електронских појединачних  перонских карата и две врсте Бус картица - месечне и вредносне. Корисницима се на тај начин пружа јефтинији превоз, бржи проток, једноставнија куповина карата као и низ других погодности тврде у смедеревској Ласти.
Систем се примењује на линијама градског, приградског и међуградског саобраћаја на подручју града Смедерева.

Увођењем ЛАСТА КАРД СИСТЕМА, Смедерево се сврстало у напредне европске градове са развијеним и квалитетним јавним превозом, рекао је између осталог градоначелник Смедерева Предраг Умичевић. Он је нагласио значај увођења Бус картица за грађане, поготово оне који аутобуски превоз користе свакодневно. Посебно ће  бити олакшан поступак  најстаријим суграђаним јер неће морати да долазе на станицу и купују месечну карту. Задржавања ће бити избегнута и самим тим и квалитет превоза путника умногоме побољшан, рекао је приликом демонстрирања Бус картице пред промотивну вожњу, градоначелник Смедерева Предраг Умичевић.
Златну Бус картицу коју су добили сви гости презентације, Велибор Совровић генерални директор Ласте уручио је градоначелнику Смедерева.
Саобраћајно предузеће Ласта је овај сложени информациони систем реализовало у сарадњи са предузећем Пента. О функционисању система говорио је Младен Панић, директор Пента система.
   "За увођење Бус кард система у Смедереву  издвојено је 350.000 евра док ће комплетан систем у Србији СП Ласта издвојити више од 2 милиона евра, нагласио је Велибор Совровић, генерални директор СП Ласта Београд. Такође је навео да ће сва возила бити у ГПРС систему те да ће на већим стајалиштима бити објавњиване информације о поласцима аутобуса. Такође ће путем СМС-а грађанима бити послате поруке са редом вожње.
Месечне Бус картице у потпуности замењују досадашње претплатне карте за превоз СП Ласта, Досадашње претплатне карте корисници ће бити у обавези да замене до краја септембра.
Велика новина су вредносне Бус картице које представљају нови начин плаћања превоза и станичних услуга. Оне се могу допуњавати. Специјална погодност је да се куповином и допуном вредносних картица, њихова вредност аутоматски увећава за 10%. Бус картице се могу купити на шалтерима Аутобуске станице Ласта Смедерево.