Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Бадње вече на Градском тргу

Ватрометом и традиционалним паљењем бадњака испред Саборног храма светог великомученика Георгија, више хиљада Смедереваца обележило је Бадње вече и почетак најрадоснијег хришћанског празника.

Одбор за неговање православне традиције при Црквеној општини Смедерево организовао је традиционални програм, који је почео дефилеом, а комплетан вечерњи програм пратио је рекордан број Смедереваца, у 23. годишњој историји послератног обележавања Бадњег дана и вечери.

Одржан је и парастос погинулима у Мојковачкој операцији, а испред Храма светог Георгија, после вечерњег богослужења, програм је настављен освећењем посне хране и бадњака и наступом црквеног хора.

Одбор је, као и сваке године, поделио деци око 2.500 пакетића, а за одрасле обезбедио четири казана куване ракије, један казан вина и 100 килограма пржених гирица, 1.000 кг јабука, шљива, ораха, смокава и разног пецива.