Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Бесплатно школовање особа са инвалидитетом

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Смедереву, у уторак су почела студентска предавања за особе са инвалидитетом, чиме је оживела у пракси иницијатива градоначелнице Смедерева др Јасне Аврамовић о бесплатном школовању особа са инвалидитетом.

 

„Захваљујући Граду Смедереву и Високој пословној школи из Београда, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, почело је бесплатно школовање особа са инвалидитетом. Студије похађа десет особа са инвалидитетом, које не морају да путују у Београд, како би стекли звање академских грађана. По завршетку трогодишњих студија, Град Смедерево ће помоћи особама са инвалидитетом да добију посао", поручио је др Ивица Јевтић, члан Градског већа ресорно задужен за здравство.

 

Значајну помоћ у студирању особа са инвалидитетом пружила је и Организација особа са ампутираним екстремитетима.

 

„Одазвали смо се позиву градоначелнице Смедерева, др Јасне Аврамовић и на тај начин започели реализацију овог, врло значајног пројекта за наше чланове. Организација особа са ампутираним екстремитетима је урадила комплетан технички део, пошто смо припремили оригиналну документацију за све студенте. Такође, сносићемо комплетне трошкове превоза за наше чланове, који неће морати да плаћају долазак на предавања и полагање испита", рекао је Јован Јовановић, председник Организације особа са ампутираним екстремитетима.

 

Подсећамо, на иницијативу градоначелнице Смедерева др Јасне Аврамовић, Град Смедерево и Београдска пословна школа током лета су започели разговоре са представницима социјално-хуманитарних организација на територији Града, о бесплатном школовању особа са посебним потребама.

 

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић том приликом је истакла потребу стицања нових знања и усавршавања и оценила да је Смедерево међу ретким градовима у Србији, ако не и једини, који ће одређеном броју поменутих особа омогућити бесплатан упис у ову високошколску установу. Др Јасна Аврамовић је нагласила да је то напредак у пружању квалитета услова живота и особама са инвалидитетом и омогућавање квалитетнијег укључивања ових особа у заједницу.