... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Битка за породилишта настављена у Смедереву

Породилиште Опште болнице „Свети Лука" у Смедереву добило је данас донацију у опреми, вредности од око 12.000 евра. Испорука укључује реанимациони сто, који је донација компаније „West Pharmaceutical Services Beograd", и пулсни оксиметар  - допринос компаније „Ђак Спорт".

 

Представнике донатора и Фонда Б92, дочекао је и поздравио директор болнице, др Горан Куљанин.

 

„И поред великих напора које улажу лекари и медицинско особље, живот и здравље смедеревских беба веома често зависе од квалитета опреме којом овде располажемо. Тај квалитет, нажалост, није увек на високом нивоу, и стога се захваљујем донаторима и Фонду Б92, и надам се да нећемо стати док смедеревско породилиште не буде било потпуно опремљено."

 

„За нашу компанију је веома важно да има прилику да учествује у једној овако значајној иницијативи. Ако је икада постојао пример друштвено одговорне акције, „Битка за породилишта" је управо то, и поносни смо што смо њен део", изјавио је Дејан Милутиновић,  директор „West Pharmaceutical Services Beograd".

 

Игор Манојловић из компаније „Ђак Спорт", истакао је да су донацију њихове компаније омогућили купци њихових производа.

 

„Ово заиста није само донација наше компаније, већ заједнички допринос хиљада наших купаца који су одлучили да, куповином производа у нашим продавницама, донирају новац за „Битку за породилишта". Међу њима је било много Смедереваца, и ово је наш начин да кажемо „хвала".

 

Представница Фонда Б92, Александра Берић, подсетила је окупљене да су обе компаније већ учествовале у акцији, и позвала друге компаније да се укључе у „Битку за породилишта".

 

„Болници је потребно још много тога - порођајни столови, инфузионе пумпе, екг монитори, рефлектори и апарат за анестезију - и надам се да ће данашњи догађај инспирисати друге потенцијалне донаторе, можда и неке смедеревске компаније, да подрже борбу за локално породилиште", поручила је Берић.