Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Ближи се изградња дела пруге „Крак триангл

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Бранче Стојановић, данас су се у присуству градског јавног правобраниоца и представника Одељења за урбанизам састали са житељима Смедерева који живе на локацији која се налази на траси предвиђеној за изградњу пруге од постојеће железничке мреже Смедерево - Мала Крсна до индустријске луке U.S. Serbia.

 

Овим породицама Град Смедерево понудио је да им стамбено питање реши на два начина - давањем станова у новоградњи или путем новчане надокнаде, након извршења процене некретнина које имају по тржишној вредности.

 

У наредних десет дана становници овог дела Смедерева састаће се поново са градоначелницом са јасно дефинисаним и конкретним предлозима, када ће се изјаснити које од ова два решења им заправо одговара.