Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Близу 30 вагона јагоде из Малог Орашја

У Малом Орашју одржана 5. манифестација "Јагодијада"

"Јагодијада" у Малом Орашју ове године окупила је произвођаче из Сараораца, Лугавчине, Вучака, Водња, Друговца, Дубоне и околних места. Посетиоци су били у прилици да виде најкрупније и најслађе плодове многобројних врста јагоде узгајане како на отвореном тако и фолијарно, при чему је род вишеструко већи.  Под јагодом је у Малом Орашју  засадјено више од 30 хектара од чега је се на око 10 хектара црвени сочни плодови узгајају фолијарно.

Јагоди у част одржан је богат културно уметнички програм. Присутне су поздравили градоначелник Смедерева Предраг Умичевић и заменик градоначелника др Јасна Аврамовић.
Пета Јагодијада била је прилика да произвођачи сазнају и новине у области савремене технологије производње. Презентацију су одржали дистрибутери опреме.