... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Богат програм за најмлађе

Овог викенда у Центру за културу Смедерево богат програм намењен најмлађој публици, што је делимично и захваљујући манифестацији „Дечија недеља" која се сваке године одржава у октобру и посвећена је деци и младима.

 

Ове године „Дечија недеља" одржава се под слоганом „Слушајте мама и тата, желим сестру ил' брата!", почела је прошлог понедељка и трајаће до недеље 13. октобра. Дечији програм у Центру за културу почиње у петак представом „Земља бајковија" на којој ће се најмлађи Смедеревци дружити са својим омиљеним јунацима из популарних бајки, па ћемо тако на Великој сцени од 12 сати видети Златокосу, Пепељугу, Црвенкапу и Доброг чаробњака. Захваљујући Граду Смедерево који је покровитељ ове представе, поводом ове манифестације, улаз је бесплатан.

У суботу, најмлађој публици је намењена и представа „Црвенкапа" у извођењу Пан театра из Београда. Позоришни програм намењен најмлађима је наставак акције започете у прошлој позоришној сезони у сарадњи са овим реномираним позориштем за децу. Реч је о својеврсном позоришном матинеу, суботом у подне. У представи се са децом друже браћа Грим, који покушавају, уз дечију помоћ, да напишу бајку „Црвенкапа". Да ли је Црвенкапа стварно Црвенкапа - или је Жутокапа, да ли је вук стварно тако зао - као у бајци, да ли треба слушати своју добронамерну маму - или треба лаковерно веровати странцу, ........

 

Срећа што деца знају како треба написати бајку, иначе ко зна шта би смотана браћа Грим урадили са Црвенкапом и баком. Добро ипак на крају побеђује зло. Представа „Црвенкапа" је контакт представа, прожета сонговима и игром. Цена улазнице је само 150 динара.

Најмлађе филмофиле у суботу и недељу очекују најновији филмски наслови у 3D продукцији. Од 16 часова биће приказиван филм „Турбо" о једном малом, обичном пужу који стицајем чудних околности добије моћ да буде супербрз! Овај популарни цртани филм показаће деци како ниједан сан није превелики нити иједан сањар премали. Филм је синхронизован на српски језик.

„Грозан ја" је други део духовите и забавне приче о зликовцу Груу који се преобратио у највећег борца против зла у целом свету. Овај филм ће се приказивати од 18 часова и такође је синхронизован на српски језик.

И на крају „Гравитација", још један филм у 3D продукцији, али за одраслу публику, велики светски хит са Сандром Булок и Џорџом Клунијем у главним улогама. Пројекције овог филма су од 20 часова, а цена улазнице за филмове у 3Д је 250 динара.