Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Богата и разноврсна 124. Смедеревска јесен

На конференцији за новинаре у Винском граду, руководство локалне самоуправе представило програм 124. Смедеревске јесени

У амбијенту Винског града, у којем су деспот Ђурађ и деспотица Јерина оживели дух деспотовог доба, одржана је конференција за новинаре на којој је представљен програм 124. манифестације Смедеревска јесен. Градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Бранче Стојановић информисали су новинаре о богатом и разноврсном садржају манифестације. Градоначелник Смедерева позвао је грађане и госте да присуствују традиционалном дефилеу, свечаном отврању Смедеревске јесени, као и другим квалитетним програмима међу којима су музички концерти. Др Јасна Аврамовић нагласила је да је у току уређење града. Такође је подсетила  да ће манифестација обиловати спортским и другим програмима за посетиоце свих узрста и укуса. Интересантни  су програми који су се и ранијих година показали успешним, као што су припремање рибље чорбе, изложбе пољопривредних производа али и уметничких дела и рукотворина жена нашег краја.
Некада су трговци из Беча и Пеште походили Смедерево због воћа и пољопривредних производа, због тога посебан тон овој манифестацији треба да да управо пољопривредна производња нашег краја, рекао је Бранче Стојановић, председник Скупштине града и позвао госте да посете и "Сеоска дворишта" у Великом граду Смедеревске тврђаве.