Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Борис Тадић посетио и Зелену башту у Сараорцима

Након обиласка пластеника Борис Тадић разговарао са грађанима Смедерева.

Борис Тадић је у пратњи градоначелника Смедерева, Предрага Умичевића обишао и земљорадничку задругу "Зелена башта" у Сараорцима. Тадић је  истакао да је задруга пример како може да се  обезбеди егзистенција за породицу и растерети држава.
"Желим да вас охрабрим, похвалим за све оно што сте урадили. Ово је начин да се осигура егзистенција, растерети држава и другима покаже да је у Србији могуће покренути овакав посао", рекао је Тадић.
Задругу "Зелена башта" основало је пет породица, које од тога живе и које планирају да се тиме баве. Производе парадајз на пет хектара под пластеником, и планирају  да прошире производњу на још пет хектара. Подршку за покретање посла добили су од града у сарадњи са смедеревским Фондом за развој пољопривреде.  Задруга је већ 2009. године имала производњу на седам хектара у заштићеном простору и 20 хектара на отвореном, са тенденцијом даљег раста. У затвореном простору се на 50 одсто површина гаји парадајз, а у осталом делу су засади краставца и паприке. На отвореном простору се углавном гаје карфиол, броколи и зелена салата.
     Борис Тадић је истакао да су власници ове задруге научили нове технологије, повећали продуктивност, сами изградили пластенике, искористили ресурсе подземних вода, како би обезбедили и наводњавање и ђубрење по систему кап по кап. Он је власницима задруге поручио да охрабре и друге грађане да крену њиховим путем и да искористе расположиве ресурсе.
      Након посете Зеленој башти, Борис Тадић је прошетао центром града, шеталиштем у улици Краља Петра Првог и разговарао са грађанима Смедерева.