Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


ЧОРБА ОД КАНАРИНЦА

„Јеца и Меда се воле. Воле се већ тринаест година, искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају како би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се не би после волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис - у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити."

 

Овако изгледа прича у којој ће играти глумци београдског Звездара театра.

 

21. априла, Мина Лазаревић и Љубомир Бандовић одиграће комад  Милоша Радовића „Чорба од канаринца" у Великој дворани Центра за културу с почетком у 20 часова.

  

„Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко-женски однос.

 

Аутор успева немогуће - да кривицу и заслуге подели на равне части, притом вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне мелодраме.

 

Ова, друга по реду београдска поставка „Чорбе од канаринца" доноси једно савремено читање Радовићевог текста из '98., прилагођено данашњим паровима и њиховим мукама.

 

Ипак, оно што је ван времена јесте тај стални сукоб између оптимисте и песимисте, ентузијасте и „хејтера", занесењака и прагматичара, романтика и циника.

Овај сукоб уопште и не би био толико смешан и забаван, да то двоје вечитих противника нису неизлечиво везани једно за друго. На крају крајева, „Чорба од канаринца" јесте комад о љубави", говори о представи редитељ Сташа Копривица.