Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


ЦВРЧАК, Смедерево 7. пут престоница дечјег музичког стваралаштва
         Фестивал  музичког стваралаштва деце и васпитача "ЦВРЧАК",  одржана је данас у Центру за културу Смедерево.  Фестивала је након наступа балетске групе ПУ Наша радост, отворила Мирјана Ћосић, директор ПУ Наша радост.  

       Према речима организатора фестивала - представника ПУ "Наша радост" и Удружења васпитача "Чигра", учествовало је 570-оро деце и 200 васпитача из 20 градова широм Србије.


"Сваке године и организација и музичко стваралаштво је све боље", истакла је Мирјана Ћосић директор ПУ Наша радост додајући да је читав креативни доживљај Србије  другачији, јер се кроз ове фестивале размењују знања и искуства а гости имају прилику и да упознају наш град. Жири су чинили мизички педагози а сви учесници су у одређеној категорији добили признање.


"Сви малишани имају да покажу нешто добро и то треба на неки начин наградити и похвалити их", нагласила је директорка смедеревских вртића.
Интересантно је да су у припреми наступа учествовали и родитељи било у компоновању, писању текста или изради костима.

Након више од 30 музичких наступа малишана најуспешнијим учесницима 7. фестивала Цврчак  додељена су признања и похвалнице.