Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Централно грејање - штедљиво, али ће га бити


Корисне залихе мазута које су на располагању Јавном предузећу за стамбене услуге и топлификацију су на прилично ниском нивоу, сазнајемо од руководиоца техничког сектора овог предузећа Владимира Кулагића.

 

„Просечна дневна потрошња за март месец је између 18 и 23 тоне дневно, што значи да су постојеће резерве мазута довољне за 3 - 5 дана у зависности од котларнице до котларнице. Количине које сада преузимамо купујемо од изабраног добављача по комерцијалним условима."- каже Кулагић и додаје" „Временске прилике нам, без обзира на хладнији талас који је „протутњао" прошлог викенда, иду на руку и надамо се да после викенда који је пред нама наилази период са високим дневним спољашњим температурама које омогућавају рационалнију потрошњу горива".

 

                 Запослени у ЈП за стамбене услуге и топлификацију улажу ванредне напоре укључујући и максималне уштеде на свим пољима, да одрже своју основну функцију - производњу и испоруку топлотне енергије у складу са важећом Одлуком о снабдевању града топлотном енергијом.

 

На основу просечне потрошње, до краја грејне сезоне биће потребно око 500 тона мазута.