Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Четврти викенд 126. Смедеревске јесени

Подсећамо на програме 126. Смедеревске јесени који нас очекују до завршетка овогодишње манифестације, 29. септембра.

 

Ушли смо у четврту недељу овогодишње привредно туристичке манифестације, 126. Смедеревске јесени, коју је обележио Смедеревски привредни форум, на којем представници министарстава, Привредне коморе Србије, Регионалне привредне коморе, Економског факултета, успешни привредници и предузетници дискутују о привредном потенцијалу града, са циљем доношења закључака и смерница за формирање нове стратегије локалног економског развоја.

 

Поред привреде, очекују нас и многобројна културна, музичка, плесна  и спортска дешавања.

 

Народна библиотека Смедерево представиће књиге завичајних аутора, као и етно радионицу на тему Јесен у мом завичају. Викенд је, као и до сада, резервисан за фолклор, плес и друге забавне садржаје музичког карактера, али и неке специфичне програме, као што је Вече индијске кухиње, у суботу од 19,00 часова у Градском ресторану Гранд.

 

Такође издвајамо наступ КУД Семендриа са домаћим и иностраним фолклорним групама, у суботу, од 18,00 часова, а у недељу ће се представити ГКУД  Смедерево и гости из Крагујевца, Чачка и Београда.

 

У суботу ће посетиоци бити у прилици да уживају у евергрин музици под називом Ко некад у осам, у извођењу доајена наше забавне музике, попут Ђорђа Марјановића, Лоле Новаковић, Наде Павловић, Мише Јовића (Лео Мартин) и Екстра Нене, уз Београдски плесни оркестар, којим диригује Војкан Борисављевић. Најављени Боба Стефановић, неће учествовати из здравствених разлога, а најављен је долазак и Дејана Цукића. Због временских прилика концерт ће бити одржан од 20,00 часова у Центру за културу, а улаз је бесплатан.

 

Концертни извођачи на Градском тргу поново су одабрани за све укусе и узрасте. Best Beat Tribute band ће нас подсетити на Битлсе у петак од 21,30, после којих наступа Кербер у 22,00 сата. Пилоти су у суботу од 22,00, а у недељу ће концерт Хариса Џиновића, који почиње такође у 22,00 часа и након тога ватромет, означити завршетак 126. Смедеревске јесени.

 

Спорт

 

У наставку вас подсећамо на четврти спортски викенд у оквиру 126. Смедеревске јесени, када нас очекују занимљива спортска надметања, а као најава и права посластица је међународна кошаркашка утакмица која се игра у четвртак.

 

Кошарка

 

У четвртак, 26.септембра у Дворани Смедерево од 19,00 часова биће одиграна међународна кошаркашка утакмица између КК Мега Визура и КК Турова из Пољске. Ово је претпоследњи пријатељски меч који ће Мега Визура одиграти пре старта Јадранске лиге. Последња провера је 2.октобра против КК Смедерево, поводом 60 година постојања смедеревског прволигаша. Подсетимо, Мега Визура ће прву првенствену утакмицу, пред смедеревском публиком, играти 6.октобра од 17,00 часова против загребачке Цедевите.

 

 

Бокс

 

Традиционална боксерска ревија биће одржана у недељу, 29.септембра у  Дворани Смедерево, са почетком у 16,00 часова. Најављено је учешће боксера из Румуније, Црне Горе, Бугарске, Републике Српске и Србије.

 

Стони тенис

 

Друштва за спорт и рекреацију инвалида Смедерево, поред успешних турнира у куглању и пикаду, организује још једно такмичење. На старој стрељани, у недељу, 29.септембра организује се турнир у стоном тенису, од 10,00 до 13,00 часова.

 

Спортски риболов

 

На крају и посебан спортски догађај који није у званичном програму Смедеревске јесени, али свакако заслужује пажњу због наредног такмичења. Државно првенство у спортском риболову, биће одржано на каналу Железаре у Смедереву, од 27. до 29. септембра, а технички организатор је Удружење спортских риболоваца „Смедеревац". Такмичење ће бити генерална проба за Куп јадранско подунавских земаља у спортском риболову, у дисциплини лов рибе удицом на пловак, који се одржава такође у Смедереву, већ наредног викенда, од 3. до 6.октобра, под покровитељством Града Смедерева. Заљубљеници у спортски риболов уживаће у овом спорту и 12. и 13. oктобра, када ће Смедерево бити организатор и Националног купа за све дисциплине у спортском риболову.