Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Чувари традиције

Градско културно-уметничко друштво Смедерево имало је запажен наступ на ЦИОФ-овом фестивалу у Пољској. Тим поводом, у градској управи организован је пријем, а чланове ансамбла примили су заменик градоначелника Бојан Теофиловић и заменик председника Скупштине града Богољуб Спасојевић.

 

"Својим учешћем на овом престижном фестивалу, осветлали сте образ Смедерева, али и Србије, пошто сте били једини представник наше земље. Истовремено, ви сте чувари традиције нашег народа, јер једино Срби имају народно коло и славу", рекао је заменик градоначелника Бојан Теофиловић.

 

Заменик председника Скупштине града Богољуб Спасојевић истакао је да су они прави пример младима чиме би требало да се баве, како би избегли разне пороке.

 

"Градска управа ће, у складу са могућностима, финансијски подржати ваш рад и желим вам да у наредном периоду омасовите чланство", казао је Спасојевић.

 

Председник Градског културно-уметничког друштва Смедерево Момир Радојковић пренео је утиске са престижног фестивала у Пољској, на којем је смедеревски КУД имао запажен наступ.

 

"Наш 35-очлани састав КУД-а је у потпуности оправдао очекивања у Пољској. За 12 дана боравка у овој земљи, одржали смо 9 концерата у 8 градова, а наше концерте је пратило више од 10 хиљада гледалаца. На сваком концерту публика нас је неколико пута враћала на сцену, тако да иако нисмо освојили прву награду фестивала, из Пољске доносимо најлепше утиске, каже Радојковић.

 

На крају пријема у градској управи чланови смедеревског КУД-а и представници локалне самоуправе разменили су пригодне поклоне.

 

Успешан наступ на међународној сцени имало је и Културно-уметничко друштво „Семендриа" из Смедерева. За њих је, такође, организован пријем у градској управи, а повод је био наступ на ИОФ-овом фестивалу у Словачкој.

 

Према речима председника КУД „Семендриа" Слободана Седларевића, млади Смедеревци су били једини представници Србије на овом фестивалу и у потпуности су оправдали очекивања, а приликом боравка у Словачкој, за чланове овог смедеревског КУД-а организован је пријем код словачког министра културе.

 

Осим у Словачкој, „Семендриа" је, током лета, имала још два запажена наступа на домаћим фестивалима, са којих се вратила са освојеним наградама. Посебно је био успешан наступ на фестивалу у једном месту код Бољевца, где су освојене две награде, за кореографију и наступ ансамбла.

 

Представници Градске управе Смедерево Бојан Теофиловић и Богољуб Спасојевић изразили су захвалност члановима КУД-а „Семендриа" на успешном репрезентовању Смедерева и Србије на фестивалу у Словачкој и обећали да ће максимално подржати рад овог КУД-а у наредном периоду.