Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


ДЕЛЕГАЦИЈА САВЕЗА СЛЕПИХ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, председник Скупштине Града Бранче Стојановић, заменик градоначелника Бојан Теофиловић и члан Градског већа за рад и социјалну политику Љиљана Животић Живановић примили су данас представнике Савеза слепих Србије и Градске организације Савеза слепих Смедерево, које су предводили председник Савеза слепих Србије Милан Стошић и потпредседник организације Јелена Стојановић.
Делегација Савеза слепих Србије упознала је руководство Града Смедерева са активностима на побољшању квалитета живота слепих и слабовидих особа у Смедереву.
Градоначелница је подржала иницијативу Савеза слепих за формирања савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом.
„Град Смедерево ће, следећи добру праксу осталих градова и општина у Србији, подржати иницијативу оснивања савета. Такође, биће нам задовољство да заједно са Савезом слепих Србије и Министарством за рад, запошљавање и социјалну политику учествујемо у санацији крова зграде у којој се налази Градска организација Савеза слепих у Смедереву“, истакла је градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.
Председник Скупштине Града Бранче Стојановић нагласио је значај расписивања Јавног позива за избор програма у области социјалне заштите који се финансирају из буџета града  Смедерева.
„Објављивањем Јавног позива желели смо да прецизно дефинишемо критеријуме за доделу средстава из градског буџета како би све организације имале равоправан третман“, истако је Стојановић.
Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић захвалио се руководству Смедерева на подршци коју пружа организацији и изразио жељу да се сарадња настави и у наредном периоду.