Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Да растемо заједноУ Скупштини Града је, 29. децембра, са 19 парова потписан Уговор о остваривању права на надокнаду трошкова за вантелесну оплодњу.

У складу с популационом политиком, из буџета града Смедерева за 2008. годину издвојено је 4.000.000,00 динара за помоћ паровима без деце, којима је вештачка оплодња једини пут до потомства.

Финансијску подршку могу да остваре брачни парови који имају пребивалиште на територији града Смедерева најмање годину дана пре подношења захтева и који испуњавају критеријуме дефинисне Правилником о расподели средстава за вантелесну оплодњу. O праву на надокнаду трошкова за вантелесну оплодњу одлучује Комисија који сачињавају лица са одговарајућом стручном спремом из области медицине и здравствене заштите, као и представници локалне самоуправе.

Иницијатива Града Смедерева , која се реализује под слоганом "Да растемо заједно", за многе парове без деце, који нису у могућности да обезбеде финансијска средства за вaнтелесну оплодњу, представља једину могућност и једини пут до потомства. Међутим, оно што ову акцију чини јединственом у односу на сличне програме ове врсте је пружање могућности паровима да право на надокнаду трошкова за вантелесну оплодњу остваре два пута годишње, под условом да су претходно испуњени захтеви свих парова који су се за програм бесплатне вантелесне оплодње пријавили први пут. Поред тога, акција "Да растемо заједно" односи се на све парове који имају проблема са плодношћу, без старосног ограничења, што је углавном један од основних предуслова који остали пројекти бесплатне вантелесне оплодње подразумевају.
С обзиром на велико интересовање, упркос рестриктивној политици, Одлуком о буџету за 2009. годину опредељено је 4.000.000,00 динара за вантелесну оплодњу, која ће се финансирати из средстава локалне самоуправе, како би се што већем броју парова без деце са територије града Смедерева омогућило да се остваре као родитељи.