Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Дан Грчке

 

Представници грчког града Велестина, родног места грчког јунака Риге од Фере, заједно са Димостенисом Стоидисом, амбасадором Грчке у Београду, посетили су градоначелника Београда Драгана Ђиласа. Повод посете је  пројекат обнове куле Небојша на Београдској тврђави, за коју је НВО " Европски центар за византијске и поствизантијске споменике" из Солуна донирала 1,4 милиона евра. Ова донација ће помоћи да се место на којем је убијен Рига од Фере обележи онако како доликује.
У повратку из Београда, делегација је на кратко посетила Смедерево.
Велестино је побратимљен са Смедеревом и МЗ Михајловац, те већ петнаест година траје сарадња са овим грачким градом.  Председник Удружења српско-грчког пријатељства "Кантакузина", Родифцис Петар, уручио је градоначелнику Велестина    Константину Канарису, признање за допринос за одржавање пријатељских веза између Смедерева, Михајловца и Велестина.    Делегација Велестина ће Смедерево и Михајловац посетити поново у јуну  када ће доћи на отварање обновљене  куле Небојша.