У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Дан Грчке

 

Представници грчког града Велестина, родног места грчког јунака Риге од Фере, заједно са Димостенисом Стоидисом, амбасадором Грчке у Београду, посетили су градоначелника Београда Драгана Ђиласа. Повод посете је  пројекат обнове куле Небојша на Београдској тврђави, за коју је НВО " Европски центар за византијске и поствизантијске споменике" из Солуна донирала 1,4 милиона евра. Ова донација ће помоћи да се место на којем је убијен Рига од Фере обележи онако како доликује.
У повратку из Београда, делегација је на кратко посетила Смедерево.
Велестино је побратимљен са Смедеревом и МЗ Михајловац, те већ петнаест година траје сарадња са овим грачким градом.  Председник Удружења српско-грчког пријатељства "Кантакузина", Родифцис Петар, уручио је градоначелнику Велестина    Константину Канарису, признање за допринос за одржавање пријатељских веза између Смедерева, Михајловца и Велестина.    Делегација Велестина ће Смедерево и Михајловац посетити поново у јуну  када ће доћи на отварање обновљене  куле Небојша.