Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Дан без аутомобила обележен у Смедереву


Дан без аутомобила који се одржава у више од хиљаду градова у Европи, обележен је јуче и у Смедереву.

Јуче је одржан велики традиционални крос улицама града које су за ту прилику читово поподне биле затворене за саобраћај. На тај начин промовисан је спорт као најбољи вид здравог начина живота. Акција је окупила  више од три стотине учесника из 15 клубова из целе Србије, Ужице, Нови Пазар, Пожаревац...

Крос су симболично истрчавањем 122 метра ( 122. Смедеревска јесен ) отворили најмлађи учесници, предшклоци ПУ Наша радост. Трка је кренула код Музеја а на циљу су малишане дочекали чланови Градског већа др Весна Јеремић, председник Атлетског клуба Смедерево, др Иван Стевановић, члан ГВ задужен за заштиту животне средине и веслач Немања Нешић, освајач бронзане медаље на Европском првенству у дисциплини четверац.

Ненад Максић, члан ГВ задужен за омладину и спорт поздравио је учеснике и уручио медаље најуспешнијим малишанима.

Дан без аутомобила подразумева сваки вид рекреације  и транспорта без употребе возила. Тако је крос у организацији Атлетског клуба одржан у оквиру програма 122. Смедеревске јесени управо 22. септембра на Дан без аутомобила.

Циљ акције је подизање еколошке свести грађана. Мале ствари могу значити много уколико се свакодневно примењују. Др Стевановић навео је више начина еколошке вожње међу којима су благовремено планирање маршруте, избегавање коришћења возила на кратким реалцијама.

Знак за почетак трке јуниора на три хиљаде метара у којој су учествовали репрезантативци Србије дао је Душан Богичевић, освајач бронзане медаље на Европском првенству у дисциплини дубл скул.|

Прво место освојио је Немања Церовац, АК Младост Ужице, друго Смедеревац Слободан Станковић док је треће припало Милошу Пендићу из Рашке.

У конкуренцији јуниорки најбоља је била Теодора Симовић из Новог Пазара, Оља Нишевић из Смедерева била је друга док је треће место азузела Елведина Зорнић из Новог Пазара. Медаље је репрезентативцима уручио Драгиша Кузмановић, селектор сениорске репрезентације Србије.