Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Данас је почео 35. Међународни сајам туризма у Београду и трајаће до недеље 24. фебруара.

Туристичка организација града Смедерева и ове године представиће туристичке, културне и природне потенцијале града и то у Хали бр.4.

„Презентација екскурзионог туризма“ најављена је за петак, 22. фебруар у 13 часова, када ће бити одржана промоција програма обиласка Смедерева за туристичке агенције и туроператоре.

Туристичким агенцијама биће уручени пропагандни пакети са ценовницима.

У суботу, 23. фебруара, такође у 13 часова, биће одржана презентација под називом „45 минута од Београда“.

За појединце, удружења и организације из целе Србије, посебно за оне из Београда и околине, Туристичка организација Смедерево припремила је мултимедијалну презентацију – филм о Смедереву, филм о Тврђави, фотографије старог и новог Смедерева...

У оквиру ове презентације биће неизоставно представљен и вински пут нашег града.

Током овогодишњег Сајма туризма волонтери, ученици Економско - трговинске школе  туристичког смера, делиће летке и тако промовисати  најважније туристичке манифестације: Смедеревску јесен, Нушићеве дане, Бостанијаду и друге.

Пропагандни материјал припремљен је и за наступајућу туристичку сезону и то у виду Општег проспекта Смедерева, програма обиласка града, брошура о понуди винских тура, смештајних капацитета, ресторана и календара манифестација.

Овог викенда на 35. Међународном сајму туризма представља се и сувенирски програм Туристичке организације и Туристичко – информативног центра, а заинтересовани се позивају да учествују на Конкурсу за избор сувенира града Смедерева.