... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Данас почиње 3. Тврђава театар

Део прихода овогодишњег Фестивала намењен за Сигурну кућу

Међународни амбијентални позоришни фестивал Тврђава театар вечерас ће бити отворен спектаклом на небу. Реч је о наступу француског театра Flying people "Висећи снови на Балкану - као Икар"
Из наслова представе којом ће вечерас у 21.00 сат бити отворен 3. Тврђава театар изведен је и мото овогодишње манифестације - "Висећи снови"
Ова представа биће изведена у Великом граду смедеревске тврђаве. За њу као и за све остале које се изводе на простору Великог града или на Тргу, улаз је слободан.  Улазнице се по симболичној цени (300 динара) наплаћују само за представе које ће бити изведене у Малом граду и то само за седишта на трибинама, иначе је  улаз слободан. Тако ће сви моћи да уживају у позоришној уметности а део прикупљених средстава биће издвојен за Сигурну кућу.
Фестивал траје од 11. до 20. августа . Публика ће у том периоду моћи да прати 22 програма, представе домаћих и страних театара, али и изложбе, трибине и радионице.

Оно чиме Смедерево може да се похвали јесте сопствена продукција. Реч је о представи "Ја сам ветар" коју је по тексту холандског писца Јон Фосеа режирао Стеван Бодрожа. Играју Бојан Жировић и Милутин Милошевић. Премијера је у суботу, 13. августа у 21.00 сат.