Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Дани мексичког филма у Смедереву

Амбасада Мексика у Србији, у сарадњи са Центром за културу Смедерево, организоваће Дане мексичког филма од 30. новембра до 5. децембра. Пројекције су сваког дана од 30. новембра до 5. децембра у Концертној дворани у 19 часова. Улаз је слободан.

Сви филмови су новије продукције (2008-2010) сим Фернандезовог “Увек твоја” који је сниман 1952. године. Филмови ће бити приказани у оригиналној верзији са титловима на српском језику.

Ревију филмова отвориће у петак “Спирала”, у режији Хорхе Перес Солана и са Јасуа Лариос и Мајром Сербуло у главним улогама.

Ово је прича о Дијамантини и Арасели, две младе жене из Микстеке Оаксакење које њихови мушкарци остављају одлазећи на север у потрази за бољим животом. Сантјаго покушава да сакупи новац како би се оженио Дијамантином, док Макарио покушава да пронађе начин како да изведе породицу из сиромаштва. По повратку у село више ништа није као што је било.

У оквиру ревије Дани мексичког филма биће приказани “Пола света” (2009), “Цвет од блата” (2010), “На крају - љубав” (2009), “Увек твоја” (1952) и “Студент” (2009).