Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Даница у финалу Купа Србије

Даница Денић, стрелац СД „Смедерево" пласирала се у финале Купа Стрељачког савеза Србије, Б програм, 10 метара. Она је у трећем колу Купа Србије за млађе јуниорке стандардном ваздушном пушком (40 дијабола), остварила резултат од 380 кругова. Такмичење је одржано у хали „Парк" у Крагујевцу.

 

Од смедеревских стрелаца у овој категорији наступиле su још и Наташа Божиновић која је остварила резултат од 354 круга и  Александра Вујасин која је убила 349 кругова.  Вујасин је пуцала и у категорији кадеткиња у дисциплини серијска ваздушна пушка (20 дијабола) остваривши резултат од 159 кругова. У истој дисциплини у категорији кадета Петар Адамовић је убио 171 круг, Вељко Свилар је остварио резултат од 160 кругова и Иван Давид са 128 кругова.

 

Финале Купа Србије, Б програм, одржаће се у Београду, 30. и 31. марта. Пре овог такмичења, стрелце СД „Смедерево" који се такмиче у А програму очекује наступ на Првенству Србије, 16. и 17. марта у Панчеву, чији стрељачки клуб ове године слави јубилеј два века постојања. Стрелци који се такмиче у Б и Ц програму наступиће и на Регионалном првенству 23. и 24. марта.

 

На стрелишту у Смедереву почела je пета, традиционална смедеревска лига у стрељаштву, у организацији Стрељачких дружина „Смедерево" и „Херој Срба-Безбедност", која је ове године окупила десет екипа у мушкој и шест екипа у женској конкуренцији, док ће се појединачно такмичити више од 50 стрелаца.

 

У првом колу у мушкој конкуренцији наступиле су екипе: „Коре МИГ", „Електроморава", „Железара", ЗЦ „Свети Лука", ЈКП „Водовод", „Херој Срба-Безбедност", „НСГНМ", „ЈИМ-Л" и новајлије „Спортска хала" и „Отписани". У женској конкуренцији такмиче се ЗЦ „Свети Лука", „Железара",  ЈКП „Водовод", „Мегаформат" и две нове екипе „Пријатељи НСГНМ" и „Виле".

 

У појединачној конкуренцији код мушкараца и даље доминира Новица Петровић (Коре Миг) који је и синоћ био најбољи са одличним резултатом од 187 кругова. Са седам кругова мање односно са резултатом од 180 кругова Боривоје Провчин („Херој Срба - Безбедност") био је други, а на трећем месту је Новица Поповић („Електроморава") са 179 кругова. Код жена Милица Драгић из екипе „Железаре" била је прва са 170 кругова, Јелена Тасић (Мегаформат) била је друга са 167 кругова, а трећа са 166 кругова је Марина Васић, такође из екипе „Железаре".

 

У екипној конкуренцији, код мушкараца је на првом месту екипа „Коре Миг" (Новица Петровић, Радослав Мирковић и Добрица Дабић) са 526 кругова, на другом месту екипа „Електромораве" (Саша Мишић, Милорад Бугарић и Новица Поповић) са 521 кругом, а на трећем месту екипа „Железаре" (Дејан Адамовић, Драгомир Јеремић и Душан Драгић) са 501 кругом. Код жена прошлогодишње шампионке екипа „Мегаформат" (Јелена Тасић, Марија Аничић и Лидија Дејановић) креће у одбрану титуле са првог места, резултатом од 493 круга, нова и најмлађа екипа лиге „Виле" (Анђелина Симовић, Марија Бранковић и Јована Бајчић) са 484 круга је на другом месту, а трећа је екипа „Железаре" (Милица Драгић, Марина Басић и Винка Цветковић Васић) са 480 кругова.

 

По оствареним резултатима Смедеревска лига у стрељаштву је међу најбољима у Србији. Поред наше лиге овакав вид такмичења постоји у још само три града у Србији. Београдска лига која има традицију дугу 17 година, Панчевачка која постоји 12 година и Новосадска која се ове године одржава по трећи пут. Свих 7 кола лиге судиће лиценциране судије Стрељачког савеза Србије.

 

Све заинтересоване радне организације, појединци, бивши стрелци и рекреативци могу да се пријаве за учешће у петој Смедеревској лиги на телефон Стрељачке дружине Смедерево 4621-956 или на моб. 064/380-12-23.